Zdravim volvaci potrebujem poradiť.Vlastnim Volvo XC90 2012,2.4 D5 ,147kw a.
Od leta mám taký problém,že auto raz ide ako nové inokedy keď preradí je jedno či z 2 do 3,alebo z 5 do 6 stratí ťah,začne duniet,vybrovat.Nerobi to stále ,ale čím ďalej tým častejšie.Niekedy ide normálne ako nové 1-2 dní,inokedy 5 minút a potom to začne. Buď musím viac stlačiť pedál,alebo manuálne podradiť a znova ho rozbehnúť.Stava sa aj to,že nepodradi zo 6 do 5,alebo z 5 do 4 a znova musím manuálne ,lebo ho dusí. Keď ide normálne tak ako nové potichu,žiadne dunenie,vybracie nič krásne prehadzuje pri 2000 otáčkach tie spadnú na 1500 ale ďalej krásne ťahá a to len pri tuknuti do pedálu.Bol som v 3. Volvo servisoch diagnostika neukázala nič,no prvý krát jeden senzor,ktorý som vymenil,ale nepomohlo to.Prečistil som komplet celé sanie,vymenil staré hadice aj podtlakové hadičky a nič stale to iste,raz to ide raz nie.Kupil som si aj Vidu,tiež nenasla ziadnu chybu,dal vymenit olej v prevodovke plus urobit diagnostiku a povedali ,ze prevodovka je tie ok tak uz neviem co by to mohlo spôsobovať.
Nevedel by niekto poradiť na čo by som ešte mal pozrieť?
Motor alebo prevodovka ???
-
- Pokročilý
- Dátum registrácie: 04 Sep 2020, 12:36
- Vek:: 38
- Poďakoval: 6 krát
- Bolo mu poďakované: 5 krát
Re: Motor alebo prevodovka ???
Na môj vkus radenie pri 2000ot/min dosť nízko. keď máš vidu, urob reset adaptácie prevodovky a nauč a radiť nanovo..
Volvo V60 2.0 T6 AWD R-Design Polestar 240kW
Yamaha FZ6 S2 NAKED 2007
Vida
Yamaha FZ6 S2 NAKED 2007
Vida